0519 252 000

Sportmassage

SPORTMASSAGE, preventie en herstel van blessures


Sporten en bewegen is gezond. We hebben er vaak te weinig tijd voor maar het moet een prominent onderdeel worden van onze leefstijl willen we gezondheidsklachten en ziekten zoveel mogelijk zien te voorkomen, nu en in de toekomst. De zogenoemde welvaartsziekten rukken in hoog tempo op en kosten ons een steeds groter deel van ons zorgbudget.

Waar u voor kiest om meer te bewegen is niet zo belangrijk, als het maar regelmatig gebeurt. Dagelijks een half uur tot een uur matig intensief bewegen (sportief wandelen, fietsen, joggen, zwemmen) en 2-3 keer per week intensiever sporten (balsporten, hardlopen, fitness/aerobics, enz.) is noodzakelijk om gezond en fit te worden en het te blijven. 

Sportmassage is een behandelmethode om de sporter te ondersteunen bij het intensief belasten van spieren, banden en gewrichten. Regelmatig een sportmassagebehandeling kan klachten voorkomen en bevordert de fitheid en de sportprestatie. Sportmassage werkt ondersteunend en stimulerend  bij het nastreven van sportieve doelen.

 

Soms doet zich een sportblessure voor. Lastig, want u zult uw sportieve bezigheden (tijdelijk) moeten minderen of zelfs even helemaal stoppen. Soms is een blessure niet te voorkomen, bijv. bij een ongeval. Helaas zijn veel blessures het gevolg van fouten van de sporter zelf:

- onvoldoende voorbereiding en training, te weinig opbouw in prestatie
- geen deskundige begeleiding

- verkeerde materialen (schoeisel, kleding, spelmateriaal)

- leefstijl niet afgestemd op de sportieve aktiviteit
  (voeding, drinken, (te) veel stress, (te) volle agenda)

- slechte dosering 'inspanning-herstel' (arbeid-rustverhouding)
- verkeerde sportkeuze, te hoge doelen willen nastreven 

- onvoldoende herstelde 'oude' blessure of chronische klachten

In al deze situaties is de sportmasseur de deskundige die u kan helpen de blessure te herstellen en een herhaling te voorkomen.

 

Sportmassage is meer dan masseren alleen:

- tapen en bandageren (preventie; blessureherstel), o.a. Medical Taping

- advisering op gebied van leefstijl, voeding, materialen, blessurepreventie

- revalidatieoefeningen, trainingsopbouw

- hersteltraining, loopcoordinatie-, conditie- en krachttraining 


Ulbe Keegstra heeft vele jaren als sportmasseur en hersteltrainer gewerkt bij sportverenigingen o.a. in de regio. Ook weten veel sporters de weg naar de praktijk te vinden. Nauwe contacten met fysiotherapeuten, dietisten, trainers en trainingscentra (fitness & krachttraining, hardlopen, enz.) maken een optimale begeleiding van de sporter mogelijk waarbij ook sprake kan zijn van samenwerking op afstand met de hier vermelde specialisaties.

Kennis, ervaring en vaardigheid garanderen een professionele begeleiding en ondersteuning van de sporter, zowel in de topsport als in de breedtesport.


Adressen (door met de muis te klikken wordt u omgeleid naar de gekozen website)
-  Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg  SCAS
-  Sportzorg.nl, o.a. zoekmachine adressen zorgprofessionals in Nederland
-  Sportgeneeskunde Friesland,  Topsport Medisch Samenwerkingsverband TMS (SGF)
-  Nederlands Genootschap voor Sportmassage NGS