0519 252 000

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Litteken behandeling met lymftaping

Datum: 11 april 2014

Elastische tape, bekend van sporters die het dragen en van de opvallende kleuren, wordt veel ingezet bij sportblessures. Het ondersteunt het herstelproces en zorgt voor een vlot(ter) herstel. Ook wordt medical tape inmiddels toegepast bij niet-sportgerelateerde spier- en gewrichtsklachten als aanvulling op het therapeutisch behandelen van een klacht. Tussen 2 behandelafspraken in krijgt u dan een tape aangelegd als verlengstuk van de behandeling die u heeft ondergaan. Ook hier zien we in veel gevallen een versneld herstel van de klachten. De tape is huidvriendelijk, het blijft 5-7 dagen zitten, je kunt ermee douchen en het laat de bewegingen die je normaal kunt maken in een gewricht of met een spier volledig toe. De tape werkt pijndempend en bevordert het natuurlijke herstelproces van het lichaam.


Lymftaping
Nog steeds worden nieuwe toepassingsmogelijkheden gevonden. Behandeling met medical tape van oedeem, littekens, weefseltrauma's en zenuwpijn blijkt ook effectief. Door de rekbaarheid van de tape tilt het de huid enigzins op waardoor er ruimte ontstaat in het onderhuids bindweefsel, het gebied van de lymfevaatjes. De door een ontstekingsreactie veroorzaakte zwelling kan versneld worden afgevoerd doordat de circulatie wordt bevorderd. Lymftaping kan worden toegepast na chirurgische ingrepen, zoals een meniscusverwijdering, na een botbreuk en bij cosmetische chirurgie. De tape heeft een 24/7 werkingseffect na aanbrengen.

Littekenbehandeling
Lymftaping is zeer effectief bij littekens en bij fibrosevorming (bindweefselverhardingen). Bij verse littekens wordt lymftaping vaak gecombineerd met manuele lymfedrainage omdat beide behandelingen goed op elkaar aansluiten. De groei van nieuwe lymfevaatjes wordt bevorderd en littekens worden zacht en soepel. Lymftaping voorkomt keloidvorming en verklevingen. Het normaliseert de samenstelling en functie van het onderhuids bindweefsel. De rekbaarheid en elasticiteit van het huidoppervlak hersteld zich naar normale gezonde waarden. Ook oudere littekens (soms zelfs ouder dan 15 jaar) kunnen sterk worden verbeterd met lymftaping. Het weefsel (huidoppervlak) wordt vlakker, rustiger, minder rood en minder pijnlijk.

Voor meer informatie, klik hier: medical taping

Litteken behandeling met lymftaping