0519 252 000

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Hooikoorts en Medical Taping

Datum: 25 april 2018

Ruim een vijfde van de Nederlanders ondervindt ieder jaar weer de nadelen van hooikoorts. En dit gedurende langere tijd vroeg in het voorjaar of later in de zomermaanden. Ook hebben mensen vaker dan een keer per jaar hooikoortsklachten. Er bestaan diverse middelen, verkrijgbaar bij drogist en apotheek, die de symptomen van deze allergie weten te onderdrukken. Helaas, helemaal klachtenvrij komt bijna niet voor.

Nog niet zo bekend is het inzetten van Medical Taping Concept bij hooikoorts. Toch zijn de mensen die hier ervaring mee hebben opgedaan zeer enthousiast over de resultaten!  Vrij snel na het aanbrengen van de tape op de huid nemen de klachten af en blijven zelfs helemaal weg. Door te beginnen met de tape voordat de hooikoorts zich aandient, kunnen de symptomen zelfs helemaal worden voorkomen!

Medical Taping, ook wel Fysiotape genoemd, is vooral bekend van de televisie. Sporters die tijdens sportwedstrijden in beeld verschijnen met gekleurde stroken brede tape op hun lichaam. Bedoeld ter preventie van blessures of als extra ondersteuning na een blessureperiode.
De effectieve werking van de tape zit hem in de ingenieuze weefmethode van het textiel waar de tape van gemaakt is. Steeds meer toepassingsmogelijkheden worden ontdekt en uitgeprobeerd. Bijvoorbeeld bij lymfoedeem, triggerpoints (spierknopen), spier- en gewrichtsklachten.

Bij hooikoortsklachten wordt op de rug twee stroken tape aangebracht tussen de schouderbladen. Deze zorgen direct voor verlichting en reduktie van de klachten. Soms wordt ook de borstspier tweezijdig voorzien van een strookje tape. Twee a drie keer tapen, met een frequentie van 1 keer per 2 weken, is meestal voldoende om de hooikoortsperiode klachtenvrij door te komen. De tape blijft 5-8 dagen prima zitten, u kunt er zelfs mee onder de douche. De tape laat zich makkelijk en pijnvrij verwijderen.
U krijgt de tape geplaatst voor de periode tussen twee afspraken in. Tijdens de afspraak wordt u therapeutisch aanvullend behandeld met Shiatsu therapie, indien noodzakelijk en gewenst. De tijd dat de tape is aangebracht werkt als een verlengstuk van de manuele therapie tijdens de behandeling, voor een effectief en maximaal resultaat!

Tevens kan de tapemethode ingezet worden bij COPDbenauwdheid en Astma.
Wilt u meer lezen over deze toepassing?  klik op de volgende link en u wordt omgeleid naar elders op deze site.Hooikoorts en Medical Taping