0519 252 000

Medical Taping

Medical Taping

Medical Taping is een orthopedische tapemethode. Hierbij wordt gewerkt met elastische tape. Dit in tegenstelling tot de bekende witte sporttape die niet elastisch is en ook een ander doel dient, nl. het immobiliseren (vastzetten) en het beperken van de bewegingen in een gewricht of spier.

Medical Taping is gebaseerd op de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. Spieren zijn niet alleen nodig om te kunnen bewegen maar ook bepalend voor bijv. bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

Elastische tape ondersteunt de spieren in hun functie zonder de bewegingsmogelijkheid te beperken. Hierdoor wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Het toepassingsgebied beperkt zich niet alleen tot spieren maar is ook toepasbaar bij pezen/banden, gewrichten, lymfevaten en zelfs meridianen (energiebanen).

De tape is bekend van sportprogramma's op televisie waar topsporters tape in opvallende kleuren op hun lichaam dragen. De tape wordt aangebracht op het lichaam en kan 3 - 5 dagen blijven zitten. De tape is watervast, er kan mee gedouched en gezwommen worden. Door de anti-allergische lijmlaag is de tape huidvriendelijk en leidt gebruik niet tot vervelende huidirritaties.  Tussen 2 behandelingen in heeft het tot doel het herstelproces verder te bevorderen en te ondersteunen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat klachten en beperkingen significant sneller herstellen dan met behandelen alleen en zonder aanvullend gebruik te maken van Medical Taping.  
 

De resultaten van Medical Taping zijn:

-  pijndemping

-  verbeteren van spierfuncties

-  ondersteunen van gewrichtsfuncties

-  opheffen belemmeringen bloedcirculatie en lymfe-afvoer

-  verminderen of zelfs geheel uitblijven van allergische reacties en symptomen

 

Waarbij kan Medical Taping worden ingezet:

-  velerlei lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

-  sporters met een blessure, zowel preventief als curatief

-  locale oedeemklachten tgv lymfe-ophoping

-  klachten als COPD, Astma, benauwdheid en hooikoorts