0519 252 000

Uw zorgverzekering en de vergoeding

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van therapie geheel of gedeeltelijk. U dient dan wel Aanvullend Verzekerd te zijn. Sommige verzekeraars verbinden aan vergoeding van kosten wel bepaalde voorwaarden. Informeer vooraf goed naar deze voorwaarden. Bespreek deze vervolgens met uw behandelaar tijdens uw eerste consult. Het voorkomt teleurstellingen en misverstanden achteraf.

U zoekt in de polis of op de website van uw verzekering naar de vergoedingen onder: alternatieve geneeswijzen of alternatieve zorg.

Ook is het belangrijk te weten of uw verzekering de therapievorm vergoedt.  Massagepraktijk Dokkum is erkend en geregistreerd voor:
* Natuurgeneeskunde  * Shiatsu therapie  * Neuromusculaire therapie (Triggerpointtherapie)  * Reflexzone therapie (Voetreflexologie)

Tot slot is het noodzakelijk dat uw verzekeraar de beroepsorganisatie waar de praktijk bij is aangesloten, erkent.
In het geval van Massagepraktijk Dokkum betreft dit:  de NVST (onderdeel van de koepel RBCZ) en de NMTN (aangesloten bij de NIBIG)

Bent u voor zorg verzekerd bij VGZ, Unive, Bewuzt, IZZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers? 
Deze verzekeraars hebben als eis dat de therapeut en de praktijk ingeschreven staan in hun register 'Vergelijk en Kies
Raadpleeg hiervoor de website van uw verzekeraar: Massagepraktijk Dokkum en U. Keegstra staan in dit register ingeschreven.

De praktijk is vrij-toegankelijk, d.w.z. toestemming vooraf van een arts is niet strikt noodzakelijk.  Wel is het aan te bevelen uw behandelend arts of specialist te informeren wanneer u besluit naar een therapeut te gaan.  Gaat het om een nieuwe klacht en is de oorzaak niet duidelijk en bekend? Raadpleeg altijd eerst uw huisarts of specialist en overleg of therapie gewenst is.  Sommige verzekeraars stellen deze volgorde als voorwaarde om in aanmerking te komen voor vergoeding van de therapie.

Omdat de verzekeraars verschillende vergoedingen hanteren vindt u als service het overzicht van vergoedingen voor dit jaar als u klikt op de volgende link:  - overzicht vergoedingen- van de website Zorgwijzer.  Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.