0519 252 000

Uw zorgverzekering en de vergoeding

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van therapie geheel of gedeeltelijk. U dient dan wel Aanvullend Verzekerd te zijn. Sommige verzekeraars verbinden aan vergoeding van kosten wel bepaalde voorwaarden. Informeer vooraf goed naar deze voorwaarden. Bespreek deze vervolgens met uw behandelaar tijdens uw eerste consult. Het voorkomt teleurstellingen en misverstanden achteraf.

U komt deze behandelingen tegen in de voorwaarden van uw verzekering onder de groep natuurgeneeswijzen of alternatieve geneeswijzen.

Een therapeut is tegenwoordig vrij-toegankelijk, d.w.z. toestemming vooraf van een arts is niet nodig.  Het is aan te bevelen uw behandelend arts of specialist wel in kennis te stellen wanneer u besluit een therapeut te consulteren.  In geval van een nieuwe klacht adviseren wij u altijd eerst uw huisarts te raadplegen alvorens u overgaat tot therapeutische behandeling.  Sommige verzekeraars stellen deze volgorde als voorwaarde om in aanmerking te komen voor vergoeding van de therapie.

Omdat de verzekeraars verschillende vergoedingen hanteren vindt u als service het overzicht van de vergoedingen voor dit jaar als u klikt op de volgende link:  - overzicht vergoedingen -