0519 252 000

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

SCAS gecertificeerd

Datum: 20 februari 2015

Ulbe Keegstra is als Sportmasseur gecertificeerd miv Februari 2015.

Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) heeft Ulbe Keegstra als NGS sportmasseur opgenomen in het CentraalKwaliteitsRegister. Het SCAS is een externe en onafhankelijke organisatie en houdt zich bezig met de kwaliteitsborging van zorgaanbieders in de Sportgezondheidszorg. Door borging, kwalificering en (her)positionering van de verschillende disciplines binnen de sportgezondheidszorg is het doel het ontwikkelen van een ketenzorg. Binnen deze ketenzorg sportgezondheid gaan diverse zorgaanbieders met een sportaantekening samenwerken teneinde de zorgvragende sporter optimaal te kunnen bedienen en begeleiden. In deze ketenzorg werken o.a. samen sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportdietisten, sportpodologen, sportpsychologen en sportmasseurs (sportzorgmasseurs).

De samenwerking binnen de ketenzorg heeft een multidisciplinair karakter, dwz. dat meerdere zorgaanbieders gaan samenwerken in de begeleiding van een sporter, bijv. in geval van een blessure. Iedere aanbieder in zijn eigen zorggebied en specialisme. Het SCAS is de organisatie die de opdracht heeft de kwaliteit van de diverse zorgdisciplines te bewaken. Onder andere het ontwikkelen en aanbieden van op ketenzorg gerichte bij- en nascholing is een van de opdrachten van het SCAS.

Sportzorgmasseurs zijn terug te vinden op de website van het SCAS www.scascertificering.nl en op de site www.sportzorg.nlSCAS gecertificeerd