0519 252 000

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

COPD Astma Hooikoorts

Datum: 15 juni 2016

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts, COPD, Astma en benauwdheid

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten.  Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten.  Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig.  Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen.Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen.  Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt.  De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.


Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?


Net zoals door een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam, heeft een behandeling met Medical Tape ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat de tape een 24-uurs behandelmethode is.

De behandelmethode voor tapen bij COPD- en hooikoortspatienten komen met elkaar overeen omdat beide keren de uitwerking van de tape, via de segmentale relatie van de huid waarvoor de tape wordt aangelegd, met de pleura, de bronchien en longen verloopt.

Na een keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken).  Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden.  COPD-patienten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.Nieuwsgierig geworden en meer willen weten?

Neem gerust contact op met Massagepraktijk Dokkum door te bellen (0519 - 252 000) of een mail te sturen met behulp van het contactformulier.


bronvermelding:   www.fysiotape.nl
COPD Astma Hooikoorts