0519 252 000

De beroepsgroep Manueel Praktizijn

De beroepsgroep Manueel Praktizijn is een groep van massagetherapeuten die met manuele technieken werken bij mensen met lichamelijke gezondheids- en beweegklachten. De Manueel Praktizijn heeft een gedegen opleiding gevolgd in meerdere manuele behandelmethoden en heeft zich een onmisbare theoretische basiskennis eigen gemaakt om als gediplomeerd en gecertificeerd manueel therapeut te mogen werken.

Ulbe Keegstra voldoet aan de eisen voor Medische en Psychosociale Basiskennis (MPsBK) volgens de actuele PLATO-normeringen. De scholing is gevolgd bij Prevenzis in Ommen in 2014 - 2016. Dit instituut is geaccrediteerd en geregistreerd door/bij de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen in de integrale en complementaire gezondheidszorg). De opleiding voor het diploma MPsBK is op HBO-nivo volgens de PLATO-normen en wordt gewaardeerd met 40 ECTS.
De toetsing door de zorgverzekeraars die plaats vindt per 1 januari 2017 van registratie in het ARCOS-register MPsBK leidt ertoe dat de dienstverlening van Ulbe Keegstra ook na het jaar 2016 voor vergoeding in aanmerking komt.


De dienstverlening van een Manueel Praktizijn wordt gerekend tot de complementaire (= aanvullende) zorg. De therapeut is aangesloten bij erkende beroepsverenigingen, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten NVST en Neuro Musculaire Therapeuten Nederland NMTN. Als erkend zorgverlener komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars. U dient Aanvullend Verzekerd te zijn. De vergoeding wordt vermeld onder Alternatieve Geneeswijzen.
 

Manueel Praktizijn Ulbe Keegstra 

Masseur/Therapeut Ulbe Keegstra is eigenaar van de praktijk. Massagepraktijk Dokkum verleent paramedische zorg bij gezondheids- en beweegklachten en sportblessures. Ook voor preventieve behandelingen ter voorkoming van klachten bent u bij Massagepraktijk Dokkum aan het goede adres. Sporters kunnen hier terecht voor sportmedische ondersteuning en wedstrijdbegeleiding.

 

Opleidingsinstituut, Beroeps- en Belangenorganisaties  

 

Opleiding Manueel Praktizijn :   Instituut DBA te Groningen, Leeuwarden en Zevenaar       
  www.dbanet.nl
Opleiding Triggerpointtherapeut : Prevenzis beroepsopleiding triggerpointtherapie 
  www.prevenzis.nl
Beroepsver Triggerpointtherapie : Neuro Musculaire Therapeuten Nederland
  www.nmtn.nl
Beroepsver Shiatsu, Massagetherapie :    Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten      
  www.nvst.nl  
Koepelorganisatie Complementaire Zorg : Register Beroepsbeoef. Complementaire Zorg
  www.rbcz.nu
Koepelorganisatie Integrale Gezondheidszorg: Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg
  www.nibig.nl
Tuchtrecht NVST-RBCZ : Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg TCZ
  www.tcz.nu
  

Ulbe Keegstra, 
Registertherapeut Complementaire Zorg BCZ ®